TopPC MSI Gaming Intel Extreme, Core i9-13900KF, 32GB (2x16) DDR5 RGB, 4TB NVMe Gen4, no OS

Kuva voi poiketa todellisesta tuotteesta, ja tuotteessa voi olla lisävarusteita ja osia, joita ei toimiteta varsinaisen tuotteen mukana.
ID: 1170621 Tuotekoodi: DATK376-1170621
Varastossa 1 yksiköt
Takuu: 2 vuotta (Yritysten takuu 1 vuosi)
1 679,06 €
Toimitusvaihtoehdot
  • Kuriiritoimitus 11,99 €: 28.01.2025
Tavaraluettelo Muokkaa sitä!
  • Runko: MSI MPG Velox 100P AIRFLOW, Tempered Glass, Black
  • Virtalähde (PSU): ADATA CORE REACTOR II, 1000W, 80PLUS Gold, PCIe 5.0
  • Emolevy: MSI PRO Z790-P WIFI
  • Prosessori: Intel Core i9-13900KF (8P+16E/32T, 3.00 GHz, 36 MB Cache, LGA1700, 125W)
  • Prosessorin jäähdytin: Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB White
  • Toimintamuisti: ADATA XPG Lancer Blade RGB, 32GB, DDR5, 6000MHz, CL30, Kit of 2
  • Videokortit: MSI GeForce RTX 3050, 8GB GDDR6, VENTUS 2X XS OC
  • SSD: Kingston NV3, 4TB, M.2 Gen4 x4
Runko
Virtalähde (PSU)
Tämä on yksi tärkeimmistä komponenteista, kun ostat uuden tietokoneen, koska virtalähteen kapasiteetti ja liitäntätyypit määrittävät päivitysmahdollisuudet.
On suositeltavaa pitää yllä suositeltua tai suurempaa kapasiteettia olevaa yksikköä.
Emolevy
Emolevy on elektroninen laite, johon asennetaan suorittimen, RAM-muistin ja näytönohjaimen osat ja johon muut komponentit liitetään. On tärkeää valita emolevy, jossa on kaikki nyt ja tulevaisuudessa tarvittavat liitäntäpaikat, jotta voidaan tehdä lisäpäivityksiä ja liittää oheislaitteita onnistuneesti.
Prosessori
Suoritin on tärkein tietokoneen suorituskyvyn määrittävä komponentti. Tärkeimpiä kriteerejä suorittimen valinnassa ovat kellotaajuus, ytimien määrä, välimuistin kapasiteetti ja HyperThreading eli virtuaaliytimien saatavuus.
Prosessorin jäähdytin
Jäähdytin on tärkeä komponentti, ja ilman sitä tietokoneen suoritin ylikuumenee parissa minuutissa käynnistyksen jälkeen. Laadukas jäähdytin takaa tietokoneen hiljaisen ja vakaan toiminnan sekä prosessorin pitkän käyttöiän.
Toimintamuisti
Suoritin suorittaa tehtävänsä suuremmalla nopeudella kuin kiintolevy pystyy toimittamaan tietoja. Siksi tarvitaan välivaihe (RAM), johon CPU voi kirjoittaa ja lukea tarvitsemansa tiedot nopeasti.

Kun käyttöjärjestelmä käynnistetään, se "latautuu" kiintolevyltä RAM-muistiin. Sama prosessi tapahtuu kaikkien sovellusten ja niiden avulla avattujen tiedostojen kanssa. Siksi on erittäin tärkeää, että RAM-muistissa on riittävästi tilaa kaikille edellä mainituille tiedoille, jotta suorittimen on mahdollista käsitellä näitä tietoja suurella nopeudella.

Jos

RAM-muistia ei ole riittävästi, suorittimen on käytettävä kiintolevyä lyhytaikaisiin toimintoihinsa, ja tietokoneesta tulee tällöin erittäin hidas. Siksi on tärkeää ostaa tarvittava muistin määrä, joka tarvitaan asiaankuuluvien tehtävien käsittelyyn.

Keskivertokäyttöön, kuten Internetin selaamiseen, asiakirjojen käsittelyyn ja multimediamahdollisuuksista nauttimiseen, 4 Gt RAM-muistia riittää täysin.

Vaativiin 3D-tietokonepeleihin, video-/äänieditointisovelluksiin ja mihin tahansa ammattikäyttöön tarkoitettuihin ohjelmistoihin tarvitaan vähintään 8 Gt RAM-muistia.

Kannattaa muistaa, että RAM-muistia ei ole koskaan liikaa. Siksi, jos sinulla on varaa, kannattaa ostaa enemmän. Silti kannattaa ottaa huomioon, että RAM-muisti on parametri, jota voidaan päivittää ostamalla lisämäärää myöhemmin, jos emolevyllä on riittävästi vapaita muistiliitäntäpaikkoja.

Videokortit
Näytönohjain varmistaa graafisen suorituskyvyn. Tähän laitteeseen liitetään yksi tai useampi näyttö ja mahdollisesti televisio. On tärkeää tarkistaa, että valitulla näytönohjaimella on vastaavat liitäntäpaikat edellä mainittujen laitteiden liittämistä varten.

Näytönohjainten tärkein ero on niiden GPU:ssa eli keskeisessä grafiikkaytimessä. Tämä parametri määrittää graafisen suorituskyvyn, ja sitä voidaan parantaa vain, jos koko kortti vaihdetaan toiseen.

Myös näytönohjaimet, joissa on sama GPU ja malli, voivat erota toisistaan grafiikkamuistin tilavuuden, muistityypin, jäähdytystyypin ja kellotaajuuksien perusteella.

Grafiikkamuistin tilavuus antaa mahdollisuuden pelata 3D-pelejä suuremmalla resoluutiolla, joten jos pidät peleistä ja aiot ostaa ison näytön tai useita näyttöjä, sinun kannattaa valita näytönohjain, jossa on muistia vähintään 1 Gt. Jos näytönohjaimella ei ole riittävästi grafiikkamuistia, se voi "lainata" tarvittavan määrän tietokoneen RAM-muistista. Silti ero nopeudessa on huomattava ja graafisen muistin eduksi.

Kannattaa kiinnittää huomiota muistin tyyppiin ja taajuuteen. DDR3-muisti on parempi kuin DDR2-muisti ja hitaampi kuin DDR5-muisti. Ja myös DDR3 1800 MHz:n muisti on nopeampi kuin 1600 MHz:n muisti samaa tyyppiä. Myös muistin kaistanleveys on tärkeä yhden muistityypin sisällä. Näin ollen DDR3 256-bittinen muisti on nopeampi kuin DDR3 128-bittinen muisti.

Jäähdytyksen tyyppi ja laatu on yksi tärkeimmistä näytönohjaimen valintakriteereistä. Hyvä jäähdytin sisältää yhden ison tai useamman pienen jäähdyttimen ja suuremman jäähdyttimen kuin kyseisen näytönohjaimen vakiojäähdytysvarustus. Kannattaa kysyä johtajiltamme ja he auttavat valitsemaan parhaan tarjouksen.

On mahdollista ostaa hyvä jäähdytin erillisenä laitteena, mutta se on melko kallis ~25 LVL, joten on parempi ostaa kortti, jossa on riittävän hyvä jäähdytys mukana.

Kun valitaan kortteja, joissa on identtinen näytönohjain, kannattaa kiinnittää huomiota OC- (OverClock) tai teollisesti ylikellotettujen versioiden saatavuuteen kortista. Tällainen kortti takaa paremman graafisen suorituskyvyn, mutta on kuitenkin otettava huomioon, että se saavutetaan yleensä voimakkaamman (äänekkäämmän) jäähdytyksen ja toimintavakauden vuoksi.

SSD
M.2 eli NGFF (Next Generation Form Factor) on laajennuskorttimuotoinen SSD-levy, joka on suunniteltu korvaamaan vanhentuneet mSATA-laitteet. M.2 SSD-levyjen suurimmat edut ovat niiden pieni fyysinen koko ja se, että niiden liittämiseen tietokoneeseen ei tarvita data- tai virtakaapelia. Lisäksi joidenkin PCI-E-linjoja käyttävien asemien suurin tiedonsiirtonopeus voi olla jopa 2500 MB/s tai enemmän.

Ensimmäiset M.2 SSD-levyt tulivat markkinoille pian Intelin Haswell-arkkitehtuurin debyytin jälkeen vuoden 2013 lopussa. Ne saivat kuitenkin suosiota vasta vuoden 2015 lopulla, kun Intelin Skylake-arkkitehtuurin ja 100-sarjan emolevyjen M.2-pistorasiat yleistyivät. Vuoden 2017 alkuun mennessä, kun Intelin 7. sukupolven Kaby Lake- ja AMD Ryzen -prosessorit tulivat markkinoille, lähes kaikki Z270- ja X370-emolevyt on varustettu yhdellä tai jopa useammalla M.2-pistorasialla.

M.2-asemia on saatavilla periaatteessa kolmessa standardissa, jotka kuvaavat periaatteessa niiden fyysisiä ominaisuuksia - M.2 2280 (kortin koko 22x80mm), M.2 2260 (22x60mm), M.2 2242 (22x42mm), mutta M.2:n tekninen spesifikaatio sallii myös muita kokoja.

Valitettavasti fyysiset mitat eivät ole ainoat erot, joita M.2 SSD-asemissa on. Myös liitäntä, jota nämä kortit käyttävät kytkeytyäkseen suorittimeen, on erilainen. Tällä hetkellä käytetään yleisimmin kahta M.2 SSD-asematyyppiä - SATA:ta ja PCI-Expressiä. M.2 SSD-asemat pystyvät SATA-liitännän kautta jopa 600 MB/s nopeuteen, jota rajoittaa nykyinen SATA 3 -protokolla. Tämän rajoituksen vuoksi M.2 mukautettiin yhteensopivaksi PCI-Express-väylän kanssa, jotta voidaan tarjota korkeampia tiedonsiirtonopeuksia, jotka PCI-E-liitännän kautta voivat olla jopa 4 Gt/s! Useat asemat pystyvät jo 2500 MB/s:n ja sitäkin suurempiin lukunopeuksiin.

Tärkeintä on muistaa, että porttien samankaltaisuudesta huolimatta nämä asemat eivät ole yhteensopivia keskenään! Levyssä, jossa on M.2-liitäntä, joka on kytketty vain SATA-liitäntään, ei ole mahdollista käyttää PCI-E-liitännän M.2 SSD-asemaa ja päinvastoin. Vuodesta 2017 lähtien Intelin B250-, H270- ja Z270-emolevyjen sekä AMD:n X370-emolevyjen myötä lähes kaikki M.2-sokkelit ovat kuitenkin universaaleja ja tukevat sekä SATA- että PCI-Express-liitäntäisiä M.2 SSD-asemia. Suosittelemme kuitenkin aina tarkistamaan tämän piirilevyvalmistajan verkkosivuilta.

Lisäkiintolevyasema (HDD)
Sinun kannattaa valita ylimääräinen kiintolevy, jos haluat erottaa käyttöjärjestelmän ja tiedot toisistaan tai luoda RAID-massiivin sekä tapauksissa, joissa yhden kiintolevyn tilavuus on liian pieni.

Kun käyttöjärjestelmä ja data erotetaan toisistaan, käyttöjärjestelmä ja ohjelmistot sijoitetaan yleensä pienemmälle ja nopeammalle levylle. Tietoja varten käytetään suurikokoista levyä, jonka kierrosluku on pienempi, sillä tämä ratkaisu takaa tietojen paremman turvallisuuden alhaisemman pyörimisnopeuden ja käyttölämpötilan ansiosta. Levyt on kuitenkin sijoitettava riittävän etäälle toisistaan, koska päinvastaisessa tapauksessa niitä on jäähdytettävä tuulettimella.

Jos valittu emolevy ei tarjoa RAID-tietoryhmää, kannattaa harkita toisen levyn hankkimista kahden mahdollisen sovellustyypin vuoksi:

RAID 0 tai STRIPE on tietoryhmä, joka pystyy lisäämään tietojen luku- ja kirjoitusnopeutta huomattavasti molempien levyjen sarjakäytön (ja tietojen vakauden)

ansiosta.

Jos tätä yhteyttä käytetään, on otettava kaksinkertainen riski - jos yksi levy vioittuu, koko tietomalli ei enää toimi ja tiedot menetetään.

RAID 1 eli MIRROR-tietoryhmä koostuu kahdesta samanlaisesta levystä, joille kaikki tiedot kopioidaan samanaikaisesti ja identtisesti, jolloin tiedot ovat turvassa yhden levyn vaurioitumisen varalta. Tämäntyyppiseen tietomääritykseen on suotavaa valita kumpikin levy eri valmistajalta tai hyvin samankaltaisesta mallista, koska valmistusvirheen sattuessa samantyyppisillä levyillä voi olla sama vika, mikä lisää tietojen menettämisen riskiä.

Edellä mainittujen RAID-tyyppien lisäksi on olemassa myös yhdistettyjä RAID 5:n ja RAID 6:n tyyppejä, jotka takaavat tietojen turvallisuuden ja lisäävät samalla toimintanopeutta, mutta nämä tietomääritykset edellyttävät vastaavasti kolmea tai useampaa levyä sekä erikoistunutta ohjainta. Sinun kannattaa tiedustella mahdollisuuksia asentaa tietokone RAID 5, 6 -tietokokonaisuuksiin ottamalla yhteyttä johtajiimme osoitteessa

Käyttöjärjestelmän lisenssi
Kun ostat tietokoneen, jossa on käyttöjärjestelmä, Group tarjoaa sen asennuksen, johon sisältyvät järjestelmäajurit ilman lisämaksua. Lisensoitu käyttöjärjestelmä tarjoaa sen laillisen käytön ja täyden tuen tietoturva- ja muille päivityksille.

Keskivertokäyttäjälle kotona tai pienessä toimistossa, jolla ei ole erityisvaatimuksia, suosittelemme Windows 7:n englanninkielisen 64-bittisen version hankkimista.

32-bittinen ohjelmisto kannattaa valita vain, jos aiot käyttää ohjelmistoa, jolla on tunnettuja yhteensopivuusongelmia 64-bittisen käyttöjärjestelmän kanssa, tai laitteita, joissa ei ole 64-bittisiä ajureita. Suurin osa 32-bittisistä ohjelmistoista voi kuitenkin toimia 64-bittisessä käyttöjärjestelmässä.

Kaikki Dateksin tarjoamat tietokoneet ja komponentit tukevat täysin 64-bittistä käyttöjärjestelmää, joten suosittelemme tätä valintaa, koska yli 3 Gt:n RAM-muistin tuki on mahdollista vain 64-bittisessä tilassa, ja tämäntyyppisistä käyttöjärjestelmistä on vähitellen tulossa johtava standardi, ja on väistämätöntä, että se korvaa 32-bittiset järjestelmät kokonaan tulevaisuudessa.

Kun ostat käyttöjärjestelmän, sinun on valittava huolellisesti käyttöliittymän kieli, koska tätä kieltä ei ole mahdollista vaihtaa myöhemminkään (lukuun ottamatta monikielistä Ultimate-versiota). Tarjoamme käyttöjärjestelmän käyttöliittymän kielet englanti, latvia ja venäjä.

Yrittäjillä on oikeus käyttää laillisesti kaikkia tarjoamia käyttöjärjestelmiä, myös Windows Home Premiumia.

On otettava huomioon, että

yhteys Microsoftin verkkotunnuspalvelimiin on mahdollista vain Windows Pro- ja Ultimate-versioilla.

Windows Ultimate tarjoaa lisäksi BitLocker-tietojen koodaussovelluksen ja mahdollisuuden vaihtaa käyttöliittymän kielten välillä ilman lisenssin vaihtamista.

Microsoft Office -lisenssi
MS Office -lisenssi oikeuttaa käyttämään Office-ohjelmia (Word, Excel, PowerPoint jne.) laillisesti ostetulla tietokoneella.

Office 2010 Home & Student -pakettia voivat käyttää vain kotikäyttäjät ja koululaiset, ja se sisältää Word-, Excel-, PowerPoint- ja OneNote-sovellukset.

Office Home & Business -pakettia voivat käyttää sekä kotona että yrityksissä, ja se sisältää Word-, Excel-, PowerPoint-, Outlook- ja OneNote-sovellukset

Office Professional -paketti sisältää Word-, Excel-, PowerPoint-, Outlook- ja OneNote Access- ja Publisher-sovellukset, ja se on tarkoitettu sekä yritys- että kotikäyttäjille.

Ostettu lisenssi on PKC-muodossa (product key card), joka on yksinkertainen sarjanumero. Ohjelmiston asennuspaketti on mahdollista ladata Microsoftin verkkosivuilta, ja se voidaan aktivoida tämän numeron avulla asennuksen jälkeen.

Muistutamme, että jos ostat lisenssin meiltä yhdessä uuden tietokoneen kanssa, suoritamme vaadittavat asennustyöt puolestasi maksutta, jolloin saat tietokoneen käyttövalmiina kaikkine ostettuine ohjelmistoineen.

Virustorjuntaohjelmiston lisenssi
Ilman virustorjuntaohjelmistoa ei nykyään pärjää, joten suosittelee ostamaan minkä tahansa suositun tietosuojajärjestelmän, kuten Kaspersky, Norton, Panda tai NOD32. Ohjelmiston asentaminen on maksutonta.

Virustentorjuntaohjelmistojen lisenssi päättyy tietyksi ajaksi, joka on yleensä 1 vuosi. Tämän määräajan päätyttyä virustorjuntaohjelmisto jatkaa toimintaansa, mutta päivityksiä ei ole enää saatavilla. Ohjelmisto ilmoittaa ajoissa lisenssiajan lähestymisestä ja tarjoaa päivitysten ostamista.

Virustorjuntaohjelmiston lisäksi on saatavilla myös Internet Security -ohjelmistokokonaisuuksia, jotka sisältävät lisäsuojaustoimintoja, esimerkiksi palomuurin, haittaohjelmasuojauksen ja selainsuojauksen.) Näitä sarjoja kannattaa etsiä haluamansa virustorjuntaohjelmiston kehittäjän kohdasta "akternatives".

suosittelee Kaspersky Labin ohjelmistoja.

UPS
Keskeytymätön virtalähde (UPS) on itse asiassa akkupaketti, joka pystyy turvaamaan tietokoneen toiminnan pariksi minuutiksi, jos virransyöttö katkeaa. Tämän toiminnon lisäksi UPS varmistaa myös näytön suojaamisen jännitteen vaihteluilta ja sähköverkon salamaniskuilta.

Keskimääräisen tietokoneen virransyötön varmistamiseksi 5 minuutin ajan sähkökatkoksen jälkeen riittää ~600VA UPS.

1 679,06 €
TopPC MSI Gaming Intel Extreme, Core i9-13900KF, 32GB (2x16) DDR5 RGB, 4TB NVMe Gen4, no OS
  • MSI MPG Velox 100P AIRFLOW, Tempered Glass, Black
  • ADATA CORE REACTOR II, 1000W, 80PLUS Gold, PCIe 5.0
  • MSI PRO Z790-P WIFI
  • Intel Core i9-13900KF (8P+16E/32T, 3.00 GHz, 36 MB Cache, LGA1700, 125W)
  • Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB White
  • ADATA XPG Lancer Blade RGB, 32GB, DDR5, 6000MHz, CL30, Kit of 2
  • MSI GeForce RTX 3050, 8GB GDDR6, VENTUS 2X XS OC
  • Kingston NV3, 4TB, M.2 Gen4 x4
Intel technology provider Platinum 2020
Kaikki luokat