TopPC Dateks BTF Gaming Powered by ASUS, Core i7-12700KF, 32GB (2x16) DDR5 RGB, GeForce RTX 4070 Ti SUPER, 2TB NVMe Gen4, no OS
- Toimitus Smartpost-pakettiautomaattiin 6,99 €: 06.12.2024
- Kuriiritoimitus 11,99 €: 06.12.2024
- Runko: Asus TUF GAMING GT302, Tempered Glass, ARGB, White
- Virtalähde (PSU): Gigabyte UD850GM PG5 White, 850W, 80PLUS Gold, PCIe 5.0
- Emolevy: Asus TUF GAMING Z790-BTF WIFI
- Prosessori: Intel Core i7-12700KF (8P+4E/20T, 3.60 GHz, 25MB Cache, LGA1700, 125W), TRAY
- Prosessorin jäähdytin: Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB White
- RAM (RAM): Lexar ARES RGB White, 32GB, DDR5, 6400MHz, CL32, Kit of 2
- Videokortti: Asus GeForce RTX 4070 Ti SUPER, 16GB GDDR6X, TUF Gaming White OC (DLSS 3) BTF
- SSD: ADATA Legend 900, 2TB, M.2 Gen4 x4
+ Lahjaksi, peli Indiana Jones ja Suuri Ympyrä
Ensimmäiset M.2 SSD-levyt tulivat markkinoille pian Intelin Haswell-arkkitehtuurin debyytin jälkeen vuoden 2013 lopussa. Ne saivat kuitenkin suosiota vasta vuoden 2015 lopulla, kun Intelin Skylake-arkkitehtuurin ja 100-sarjan emolevyjen M.2-pistorasiat yleistyivät. Vuoden 2017 alkuun mennessä, kun Intelin 7. sukupolven Kaby Lake- ja AMD Ryzen -prosessorit tulivat markkinoille, lähes kaikki Z270- ja X370-emolevyt on varustettu yhdellä tai jopa useammalla M.2-pistorasialla.
M.2-asemia on saatavilla periaatteessa kolmessa standardissa, jotka kuvaavat periaatteessa niiden fyysisiä ominaisuuksia - M.2 2280 (kortin koko 22x80mm), M.2 2260 (22x60mm), M.2 2242 (22x42mm), mutta M.2:n tekninen spesifikaatio sallii myös muita kokoja.
Valitettavasti fyysiset mitat eivät ole ainoat erot, joita M.2 SSD-asemissa on. Myös liitäntä, jota nämä kortit käyttävät kytkeytyäkseen suorittimeen, on erilainen. Tällä hetkellä käytetään yleisimmin kahta M.2 SSD-asematyyppiä - SATA:ta ja PCI-Expressiä. M.2 SSD-asemat pystyvät SATA-liitännän kautta jopa 600 MB/s nopeuteen, jota rajoittaa nykyinen SATA 3 -protokolla. Tämän rajoituksen vuoksi M.2 mukautettiin yhteensopivaksi PCI-Express-väylän kanssa, jotta voidaan tarjota korkeampia tiedonsiirtonopeuksia, jotka PCI-E-liitännän kautta voivat olla jopa 4 Gt/s! Useat asemat pystyvät jo 2500 MB/s:n ja sitäkin suurempiin lukunopeuksiin.
Tärkeintä on muistaa, että porttien samankaltaisuudesta huolimatta nämä asemat eivät ole yhteensopivia keskenään! Levyssä, jossa on M.2-liitäntä, joka on kytketty vain SATA-liitäntään, ei ole mahdollista käyttää PCI-E-liitännän M.2 SSD-asemaa ja päinvastoin. Vuodesta 2017 lähtien Intelin B250-, H270- ja Z270-emolevyjen sekä AMD:n X370-emolevyjen myötä lähes kaikki M.2-sokkelit ovat kuitenkin universaaleja ja tukevat sekä SATA- että PCI-Express-liitäntäisiä M.2 SSD-asemia. Suosittelemme kuitenkin aina tarkistamaan tämän piirilevyvalmistajan verkkosivuilta.
SSD-levy koostuu mikrosiruista, joten siinä ei ole liikkuvia osia ja se on täysin äänetön (0 dB). Tämän vuoksi SSD-levy kestää paremmin tärinää ja muita mekaanisia iskuja kuin kiintolevy.
SSD-levyt ovat yleensä nopeampia, ja nopeusero voi olla jopa moninkertainen. Siksi ennen ostamista kannattaa tutkia huolellisesti SSD-levyn toimintanopeuden tunnusluvut - luku- ja kirjoitusnopeus megatavuina sekunnissa (MB/s). Keskimääräisen SSD-levyn toimintanopeuden on oltava ~250 MB/s. Lukeminen ~200 MB/s. Kirjoittaminen. Korkean suorituskyvyn levyillä nämä indeksit ovat vastaavasti ~350 MB/s luku- ja ~450 MB/s kirjoitusnopeus.
SSD-levyjen toimintanopeus ja volyymi paranevat nopeasti ja hinnat laskevat. Siksi tämäntyyppisiä levyjä kannattaa ostaa vain silloin, kun nopea toiminta ja hiljaisuus ovat tärkeämpiä kuin vastaava investointi.
Vain niiden käyttäjien, jotka haluavat tallentaa kaiken tai joiden työtehtäviin kuuluu suuri tietomäärä, kuten valokuvien ja videoiden ammattimainen muokkaus, laajamittaiset tietokantajärjestelmät jne., kannattaa ostaa yli 1 Tt:n levy. Keskivertokäyttäjälle 1 Tt:n levy on "enemmän kuin tarpeeksi"
Volyymin lisäksi on valittava myös levyn nopeus. Se määräytyy pyörimisnopeusindeksin (rpm) ja välimuistin mukaan. 1000rpm-levy on nopeampi kuin 7200rpm-levy (ja myös äänekkäämpi käytössä). Samalla kierroslukuindeksillä 64 Mt:n välimuistilla varustettu levy on nopeampi kuin 32 Mt:n välimuistilla varustettu levy jne.
Levyn parametreja voidaan parantaa ostamalla lisälevyjä, ja niiden määrä riippuu kotelon 3,5 tuuman kiintolevypaikoista ja virtalähteen kapasiteetista (keskiverto kiintolevy kuluttaa noin 25 W virtalähdettä.)
Liitäntäpaikan tyypillä SATAII- ja SATAIII- liitäntäpaikoilla ei ole kovin suurta merkitystä, koska ne ovat keskenään yhteensopivia standardeja, eikä niillä ole (kiintolevyjen tapauksessa) suurta merkitystä tiedonsiirron nopeuden
kannalta.Kun käyttöjärjestelmä ja data erotetaan toisistaan, käyttöjärjestelmä ja ohjelmistot sijoitetaan yleensä pienemmälle ja nopeammalle levylle. Tietoja varten käytetään suurikokoista levyä, jonka kierrosluku on pienempi, sillä tämä ratkaisu takaa tietojen paremman turvallisuuden alhaisemman pyörimisnopeuden ja käyttölämpötilan ansiosta. Levyt on kuitenkin sijoitettava riittävän etäälle toisistaan, koska päinvastaisessa tapauksessa niitä on jäähdytettävä tuulettimella.
Jos valittu emolevy ei tarjoa RAID-tietoryhmää, kannattaa harkita toisen levyn hankkimista kahden mahdollisen sovellustyypin vuoksi:
RAID 0 tai STRIPE on tietoryhmä, joka pystyy lisäämään tietojen luku- ja kirjoitusnopeutta huomattavasti molempien levyjen sarjakäytön (ja tietojen vakauden)
ansiosta.Jos tätä yhteyttä käytetään, on otettava kaksinkertainen riski - jos yksi levy vioittuu, koko tietomalli ei enää toimi ja tiedot menetetään.
RAID 1 eli MIRROR-tietoryhmä koostuu kahdesta samanlaisesta levystä, joille kaikki tiedot kopioidaan samanaikaisesti ja identtisesti, jolloin tiedot ovat turvassa yhden levyn vaurioitumisen varalta. Tämäntyyppiseen tietomääritykseen on suotavaa valita kumpikin levy eri valmistajalta tai hyvin samankaltaisesta mallista, koska valmistusvirheen sattuessa samantyyppisillä levyillä voi olla sama vika, mikä lisää tietojen menettämisen riskiä.
Edellä mainittujen RAID-tyyppien lisäksi on olemassa myös yhdistettyjä RAID 5:n ja RAID 6:n tyyppejä, jotka takaavat tietojen turvallisuuden ja lisäävät samalla toimintanopeutta, mutta nämä tietomääritykset edellyttävät vastaavasti kolmea tai useampaa levyä sekä erikoistunutta ohjainta. Sinun kannattaa tiedustella mahdollisuuksia asentaa tietokone RAID 5, 6 -tietokokonaisuuksiin ottamalla yhteyttä johtajiimme osoitteessa
Keskivertokäyttäjälle kotona tai pienessä toimistossa, jolla ei ole erityisvaatimuksia, suosittelemme Windows 7:n englanninkielisen 64-bittisen version hankkimista.
32-bittinen ohjelmisto kannattaa valita vain, jos aiot käyttää ohjelmistoa, jolla on tunnettuja yhteensopivuusongelmia 64-bittisen käyttöjärjestelmän kanssa, tai laitteita, joissa ei ole 64-bittisiä ajureita. Suurin osa 32-bittisistä ohjelmistoista voi kuitenkin toimia 64-bittisessä käyttöjärjestelmässä.
Kaikki Dateksin tarjoamat tietokoneet ja komponentit tukevat täysin 64-bittistä käyttöjärjestelmää, joten suosittelemme tätä valintaa, koska yli 3 Gt:n RAM-muistin tuki on mahdollista vain 64-bittisessä tilassa, ja tämäntyyppisistä käyttöjärjestelmistä on vähitellen tulossa johtava standardi, ja on väistämätöntä, että se korvaa 32-bittiset järjestelmät kokonaan tulevaisuudessa.
Kun ostat käyttöjärjestelmän, sinun on valittava huolellisesti käyttöliittymän kieli, koska tätä kieltä ei ole mahdollista vaihtaa myöhemminkään (lukuun ottamatta monikielistä Ultimate-versiota). Tarjoamme käyttöjärjestelmän käyttöliittymän kielet englanti, latvia ja venäjä.
Yrittäjillä on oikeus käyttää laillisesti kaikkia
yhteys Microsoftin verkkotunnuspalvelimiin on mahdollista vain Windows Pro- ja Ultimate-versioilla.
Windows Ultimate tarjoaa lisäksi BitLocker-tietojen koodaussovelluksen ja mahdollisuuden vaihtaa käyttöliittymän kielten välillä ilman lisenssin vaihtamista.
Office 2010 Home & Student -pakettia voivat käyttää vain kotikäyttäjät ja koululaiset, ja se sisältää Word-, Excel-, PowerPoint- ja OneNote-sovellukset.
Office Home & Business -pakettia voivat käyttää sekä kotona että yrityksissä, ja se sisältää Word-, Excel-, PowerPoint-, Outlook- ja OneNote-sovellukset
Office Professional -paketti sisältää Word-, Excel-, PowerPoint-, Outlook- ja OneNote Access- ja Publisher-sovellukset, ja se on tarkoitettu sekä yritys- että kotikäyttäjille.
Ostettu lisenssi on PKC-muodossa (product key card), joka on yksinkertainen sarjanumero. Ohjelmiston asennuspaketti on mahdollista ladata Microsoftin verkkosivuilta, ja se voidaan aktivoida tämän numeron avulla asennuksen jälkeen.
Muistutamme, että jos ostat lisenssin meiltä yhdessä uuden tietokoneen kanssa, suoritamme vaadittavat asennustyöt puolestasi maksutta, jolloin saat tietokoneen käyttövalmiina kaikkine ostettuine ohjelmistoineen.