Kiintolevyn kapasiteetti gigatavuina ilmaisee, kuinka paljon tietoa kiintolevylle voidaan tallentaa. Kiintolevyn kapasiteetti on kiinteä, eikä sitä voi lisätä kiintolevyn ostamisen jälkeen. Siksi kiintolevyä ostaessasi sinun on tarkistettava, että se vastaa nykyisiä tilavuusvaatimuksiasi ja tarjoaa varauksen tulevia tarpeita varten.
Kiintolevyn liittäminen tietokoneeseen. Nykyinen teollisuusstandardi on SATA-liitäntä. IDE-liitäntä on käytettävissä vanhemmissa tietokoneissa. Ennen kiintolevyn ostamista on tarkistettava, onko emolevyllä vapaa liitäntäpaikka ja onko se tuki valitulle levykapasiteetille.
Kiintolevyn kierrokset. Useimpien pöytätietokoneiden kiintolevyissä on 7200 kierrosta minuutissa, ja tästä on jo tullut alan standardi. Jos haluat saavuttaa suuremman nopeuden, kannattaa ostaa kiintolevy, jonka kierrosluku on 10000rpm. 10000 kierrosta minuutissa pyörivien kiintolevyjen toimintamelu, lämpötila ja virrankulutus ovat paljon korkeammat kuin 7200 kierrosta minuutissa pyörivien kiintolevyjen parametrit, joten ennen 10000 kierrosta minuutissa pyörivän kiintolevyn ostamista on tarkistettava, että kotelo, virtalähde ja jäähdytys vastaavat tämän kiintolevyn teknisiä vaatimuksia.
Tietopuskuri on kiintolevyn sisäänrakennettu nopea muisti, jonka avulla levy voi vastaanottaa tietoja tasaisella nopeudella riippumatta siitä, kuinka paljon levyn fyysistä muistia on ladattu kyseisellä hetkellä. Jos työskentelet suurella määrällä pieniä tiedostoja (asiakirjoja, valokuvia jne.), suosittelemme ostamaan kiintolevyn, jossa on vähintään 8 Mt:n datapuskuri.