Näytön tarkkuus määrittää, kuinka paljon tietoa (pikseleitä) puhelimesi pystyy näyttämään. Mitä suurempi resoluutio, sitä vähemmän rakeinen kuva on. Tällä hetkellä älypuhelinta hankittaessa suosittelemme valitsemaan malleja, joiden resoluutio on vähintään 720x1280 pikseliä korkea. Tällä hetkellä useimmat suosittujen yritysten huippumallit käyttävät jo FullHD (1080x1920) -resoluution näyttöjä.
Suojellakseen älypuhelimia (ja taulutietokoneita) vahingossa syntyviltä naarmuilta ja vaurioilta suuret yritykset asentavat laitteidensa näyttöihin erityisen kestävän mutta samalla hyvin ohuen suojakerroksen. Suosituin ja tunnetuin on Corningin luoma Gorilla Glass -suojakerros.
Tällä hetkellä 3,5 mm:n kuulokeliitäntä on suosituin ääniliitäntä. Sen avulla voit liittää puhelimen lähes mihin tahansa kuulokkeisiin, vahvistimeen tai ulkoisiin kaiuttimiin.
Useimmissa älypuhelimissa on tällä hetkellä sisäänrakennettu 8, 16 tai 32 Gt:n muistitila tiedostoille, multimedialle ja sovelluksille. Tämä määrä ei kuitenkaan välttämättä riitä suurelle musiikki-, valokuva- tai videokokoelmalle. Siksi keskimäärin 50 prosentissa älypuhelimista on käytettävissä muistikorttipaikka, jonka avulla voidaan lisätä tallennettavan tiedon määrää. Useimmissa puhelimissa on sisäänrakennettu microSD-muistikorttipaikka , joka yleensä mahdollistaa enintään 32 Gt:n korttien käytön, uusimmat mallit tukevat myös 64 Gt:n microSDHC-muistikorttia. Tarkemmat tiedot löytyvät valmistajan verkkosivuilta.
Bluetooth on laajalti käytetty langaton yhteys, joka mahdollistaa tiedonsiirron lyhyillä etäisyyksillä. Sitä käytetään tiedostojen siirtämiseen kahden puhelimen tai puhelimen ja tietokoneen välillä. Saatavilla on myös lukuisia Bluetooth-lisävarusteita - handsfree-järjestelmiä, langattomia kuulokkeita, HRM-järjestelmiä jne.
Älypuhelinten akun kapasiteetti ilmoitetaan milliampeeritunteina (mAh). Teorian mukaan mitä enemmän mAh, sitä kauemmin puhelin kestää yhden latauksen jälkeen. Todellisuudessa asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen ja järkevä, sillä virrankulutus riippuu paljon puhelimen teknisistä ominaisuuksista - prosessoritehosta, näytön koosta ja kirkkaudesta - sekä käyttöjärjestelmän optimoinneista ja lopulta käyttötottumuksista.